Kysymyksiä ja vastauksia

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Tälle sivulle olemme koonnet usein kysyttyjä kysymyksiä yritysyhteistyöstä. 

Miten yrityksemme voi olla mukana UNICEFin työssä?
Lapset tarvitsevat yrityksesi tukea! Yrityksenne voi tukea maailman lapsia esimerkiksi lahjoittamalla Lastenrahastoon, ryhtymällä yrityskumppaniksi tai ostamalla Pehmeitä Paketteja. Tutustu eri tapoihin tukea tästä

Mitä ovat kumppanuussopimukset?
Yrityskumppanuus on yrityksen ja UNICEFin yhteisesti kehittämä ja räätälöity yhteistyömuoto. Kumppanuussopimukset ovat mieluiten vähintään 3 vuotta kestäviä. Tutustu kumppanuuksimme täältä.

  • Kumppanuus oikeuttaa mm. UNICEFin logon käyttöön.
  • Voidakseen Suomen markkinoilla olla yhteistyökumppani, tulee sopimuksen arvon olla vuositasolla vähintään 100 000 euroa.
  • Monikansallisen yhteistyön hinta on vähintään 500 000 euroa / vuosi.

Voimmeko käyttää UNICEFin logoa kerätäksemme varoja UNICEFille?
Tämä ei valitettavasti ole mahdollista. UNICEFin logonkäyttöä sääntelevät kansainväliset ohjeet. UNICEFin logon käyttö edellyttää yleensä kumppanuussopimusta.

Haluamme tukea UNICEFin kautta koulutusohjelmaa maassa jossa meillä on toimintaa. Mitä tämä edellyttää?
Lapset tarvitsevat apua tarvitaan ympäri maailman. Mikäli yrityksenne sitoutuu tukemaan ohjelmaa vähintään 125 000 eurolla vuodessa, mielellään vähintään 3 vuoden ajaksi, etsimme teille ohjelman josta hyötyvät niin yrityksenne kuin maailman lapset. Voitte ottaa yhteyttä meihin ja etsimme teille sopivan nimikko-ohjelman maailmalta.

Miksi meidän pitää lahjoittaa vähintään 125 000 euroa/vuosi jotta saisimme nimikkohankkeen?
UNICEF tekee pitkäjänteistä työtä ja useimmat ohjelmamme kehitysmaissa kestävät vähintään 3 vuotta. Ohjelmat rakentuvat kyseisen maan erityistarpeisiin. Aloitetun ohjelman rahoitus loppuun saakka on erittäin tärkeää. Ohjelmaraportointi ym. vaatii resursseja ja tehokkaan toiminnan varmistamiseksi joudumme pitämään alarajasta kiinni. Pienemmät lahjoitukset voidaan ohjata Suomen UNICEFin rahoittamiin ohjelmiin tai Lastenrahastoon, josta varat kanavoituvat eniten apua tarvitseville lapsille ympäri maailmaa.

Case: Olen perustamassa yritystä ja haluan lahjoittaa UNICEFille 3 % tuotteen myyntihinnasta.
Yrityksesi tukea tarvitaan. Tiettyyn tuotteeseen UNICEFin nimeä tai logoa ei kuitenkaan voi liittää ilman kirjallista kumppanuussopimusta.

Pääasiallisesti teemme yhteistyötä ainoastaan vakiintuneiden yritysten kanssa. Meille on tärkeää katsoa yrityksen liiketoiminnan historiaa ja peilata toimintatapoja UNICEFin yritysyhteistyöperiaatteisiin. Yhteistyösopimuksissa määritellään myös tuotto-odotukset, joiden arvioiminen osittain perustuu olemassa olevaan tietoon liiketoiminnasta.

Case: Toimintamme on vakiintunut ja haluamme lahjoittaa UNICEFille 5 % tuotteen myyntihinnasta.
Mikäli yrityksesi haluaa yhdistää maailman lasten tukemisen ja esimerkiksi markkinointikampanjan tuottojen kanavoinnin UNICEFille, voimme yhdessä pohtia yrityskumppanuuden mahdollisuutta. Kumppanuudet ovat aina yhteisen keskustelun tulos, josta hyötyvät niin maailman lapset kuin yritys.

Case: Haluamme mahdollistaa kanta-asiakaspisteiden lahjoittamisen UNICEFille.
Lähtökohtaisesti yllä oleva vastaus pätee – voitte yrityksenä tukea maailman lapsia – mutta ilman sopimusta UNICEFia ei voi liittää tiettyyn tuotteeseen tai palveluun.

Case: Haluamme lahjoittaa 100 ompelukonetta – miten toimimme?
UNICEFilla on harvoin mahdollisuus vastaanottaa tuotteita – monesta eri syystä. Mikäli UNICEFilla on tarve tietyille tuotteille tai palveluille vastaanotamme mielellämme niitä. Ehtona tähän on että:

  • 100 ompelukoneelle on tarve
  • Ratkaisu on taloudellisesti järkevä esim. huomioiden tulli-, rahti- ja käsittelymaksut
  • Ompelukoneita voi huoltaa paikan päällä
  • Ompelukoneita voidaan käyttää (esim. käyttöohjeet pitäisi olla vastaanottajamaan kielellä)

Yllä mainitun kriteeristön perusteella UNICEFin Supply Division Kööpenhaminassa päättää voiko UNICEF vastaanottaa tavarat vai ei.
 
Case: Lahjoitamme kuukausittain pienen summan UNICEFille. Voimmeko kertoa tästä verkkosivuillamme?
Voitte kertoa oikeassa asiayhteydessä siitä, että tuette säännöllisesti UNICEFin toimintaa. Esimerkiksi yrityksenne toimintaa ja arvoja tai vastuullisuutta esittelevällä sivulla.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?
Lähetä sähköpostia osoitteeseen:yritykset(at)unicef.fi