IKEA Foundation on UNICEFin kansainvälisesti suurin yrityskumppani.

IKEA Foundation ja UNICEF ovat tehneet yhteistyötä yli 15 vuotta. IKEA Foundation tukee UNICEFin työtä muun muassa yhteisillä markkinointikampanjoilla ja erilaisilla lahjoituksilla sekä kansainvälisesti että Suomessa.

Suomessa yhteistyö on ollut näkyvimmin esillä joulun alla, kun IKEA-tavarataloissa on toteutettu Pehmolelu-kampanjaa. Vuodesta 2003 lähtien IKEA Foundation on lahjoittanut UNICEFille ja Pelastakaa lapset -järjestölle euron jokaisesta joulun alla myydystä pehmolelusta.

Kampanjan avulla kerätyt varat on ohjattu hankkeisiin, joiden tavoitteena on taata kunnollinen koulutus kaikille maailman lapsille. Yli 12 miljoonaa lasta on saanut paremmat koulunkäyntiolot 46 maassa kampanjan ansiosta.

Osalla IKEA-tavaratalojen työntekijöistä on ollut mahdollisuus käydä tutustumassa kampanjalla kerättyjen varojen käyttöön. IKEA Suomen työntekijät vierailivat Mosambikissa vuonna 2015. Tutustu heidän mietteisiinsä UNICEFin koulutustyöstä IKEA Foundationin blogissa (englanniksi): http://blog.ikeafoundation.org/tag/finland/

www.ikeafoundation.org/