Vihdin vapaaehtoisryhmä

Vihdin vapaaehtoisryhmä on perustettu 17.12.1990. Jäseniä on 27, joista 20 on mukana toiminnassa aktiivisesti. Mukana on myös ahkeria lipaskerääjiä. 14 vapaaehtoista on ehtinyt saada jo kultaisen 20 v -ansiomerkin, joten ryhmästä löytyy pitkäaikaista kokemusta ja osaamista. Mukana on myös työssä käyviä henkilöitä, mutta suurin osa on ikäihmisiä. Nuoria osallistujia uusine ideoineen kaivataan mukaan! Moni yllättyy iloisesti taidoistaan, kun tulee mukaan vapaaehtoistoimintaan. Kokouksia pidämme joka toinen kuukausi ja/tai tarpeen mukaan. Vuosikokous pidetään alkuvuodesta, ja siinä valitaan ryhmälle puheenjohtaja, varapj, senioripj, sihteeri, tiedottaja, rahastonhoitaja, nukkevastaava, janovastaava ja lipasvastaava. Vastuuhenkilöt vastaavat yhdessä myynnistä. Muutama henkilö ryhmästämme osallistuu UNICEFin järjestämiin Kevät- ja Syyskoulutuksiin ja tuo sieltä saamiaan oppeja ja terveisiä muillekin.

Osallistumme vuosittain Jano-keräykseen huhtikuun lopulla ja Joulumyyntiin joulukuussa. Olemme mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia, joissa myydään etenkin Anna ja Toivo -nukkeja sekä UNICEF -lahjoja tai tehdään lipaskeräystä. Nukeista järjestimme myyntinäyttelyt Vihdin kunnankirjastossa Nummelassa sekä Vihdin kirkonkylän kirjastossa. Nukkevastaava järjestää nukketalkoita tarpeen mukaan.

Janoviikolla lipaskeräystä tehdään Vihdin kirkonkylällä ja Nummelassa sekä usein myös Lohjalla. Joulumyyntiä on kirkonkylällä ja Nummelassa. Joulupuodissa myymme UNICEF-korttien ja -lahjojen lisäksi vapaaehtoisten tekemiä, laadukkaita käsitöitä, leivonnaisia, hilloa, mehuja, sinappia ja leipää – ja tietysti Anna ja Toivo -nukkeja. Myös arpaonnea pääsee kokeilemaan. Kerromme ryhmämme toiminnasta maailman lasten hyväksi Vihdin paikallislehdissä: Vihdin Uutiset ja Luoteis-Uusimaa sekä Vihdin kunnan ja UNICEFin tapahtumakalenterissa. Tapahtumista kuten Jano -keräykset ja Joulumyynti ilmoitamme tarkemmin myös kotisivullamme. Tule sinäkin mukaan! Vapaaehtoistyö lisää terveitä elinvuosia ja tuo uutta sisältöä elämään ;). Monesta pisarasta koostuu merkittävä voimavara!

  Kts. lisää ryhmän toiminnasta.

 

Janokeräys 

Vihdin UNICEF-vapaaehtoiset keräävät lippailla rahaa lasten hätäapuun. Likainen vesi tappaa vuosittain enemmän lapsia kuin sodat. Maailmassa kuolee päivittäin 1200 lasta likaisen veden aiheuttamiin tauteihin kuten ripuliin. Jo yhdellä eurolla saadaan puhdas juomavesi lapselle kokonaiseksi vuodeksi.

Jano 2019 -keräys toteutetaan Vihdissä ma 29.4. ja ti 30.4. klo 14-18.
Vihdin kirkonkylällä kerätään 29.4. K-Supermarketissa ja 30.4. S-Marketissa. Nummelassa kerätään ma:na K-Citymarketissa ja ti:na Prismassa.

 

Yhteystiedot

Korvaa sähköpostiosoitteissa [at] - teksti @-merkillä. Muotoa käytetään, jotta sähköpostiosoitteita ei voisi automaattisesti kerätä roskapostitustarkoituksiin

Kaarina Konttila
kaarina.konttila[at]elisanet.fi
050 5236776