UNICEFin vapaaehtoistoiminta

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Tule mukaan, se kannattaa!

Järjestä oma keräys, tapahtuma tai liity vapaaehtoisryhmään. Voit osallistua vain yhteen tempaukseen tai olla mukana toiminnassa säännöllisesti aina silloin, kun sinulla on aikaa.

Ilmoita kiinnostuksesi näppärästi netissä »

UNICEF-vapaaehtoistoiminta on: 

  • Merkityksellistä toimintaa
  • Ihania ihmisiä
  • Uusia kokemuksia ja oppimista 

MERKITYKSELLISTÄ TOIMINTAA

Jano

Jano-kampanja järjestetään suomalaisen janojuhlan vapun alla muistuttamaan oikeasta janosta, puhtaan veden merkityksestä ja vesipulasta. Vapaaehtoiset osallistuvat kampanjaan lipaskeräyksin ja paikallisia tapahtumia järjestäen. Jano-kampanjan järjestämisessä tarvitaan niin keräystä koordinoivia vapaaehtoisia kuin heitä, jotka kulkevat keräyslippaiden kanssa sovituilla keräyspaikoilla.

Vapaaehtoisten tuotemyynti ja Joulumyynti

Vapaaehtoiset myyvät omilla paikkakunnillaan UNICEF-kortteja, eettisiä UNICEF-lahjoja, UNICEF-nukkeja ja käsitöitä UNICEFin työn hyväksi. Myyntipöytiä pystytetään erilaisiin paikallisiin tapahtumiin ympäri vuoden, mutta erityisesti joulun alla.

UNICEF-nukkeja Joensuusta

UNICEF-nuket

UNICEF-nukke on käsityönä tehty yksilöllinen koristenukke, joka edustaa tekijänsä valitsemaa kansallisuutta. Jokaiselle UNICEF-nukelle etsitään perhe, joka lahjoittaa nukesta 20-40 euroa tai enemmän. UNICEF käyttää lahjoitukset lasten terveyttä, koulutusta ja suojelua edistävään työhön. Näin nukke voi pelastaa lapsen elämän.

Kaikki käsitöistä kiinnostuneet - Tervetuloa mukaan! Täältä löydät lisätietoa nuken tekemisestä.

Askel UNICEFille -kävelykampanja

Askel UNICEFille -kävelykampanja on UNICEFin vapaaehtoisryhmien järjestämä kävelytempaus, johon osallistumalla yritykset tai yhteisöt tukevat Suomen UNICEFin työtä maailman lasten hyväksi. Voit olla mukana neuvottelemassa yritysten kanssa kävelyn järjestämisestä tai kävelyreitin varrella tsemppaamassa. Monenlaista tekemistä riittää!

Testamentti-kampanja

Testamenttilahjoittaminen on yhä tavallisempaa. Noin joka kolmas suomalainen voisi tutkimuksemme mukaan harkita testamenttilahjoittamista. Vapaaehtoiset tukevat Suomen UNICEFin kampanjaa jakamalla omilla paikkakunnillaan tietoa testamenttilahjoittamisen mahdollisuudesta. He vievät esitteitä erilaisiin paikkoihin, pystyttävät infopisteitä kampanjoiden aikana sekä pitävät asiaa esillä erilaisissa tilaisuuksissa.

Hätäapukeräykset

UNICEF auttaa joka vuosi miljoonia lapsia katastrofeissa ympäri maailman. UNICEFin hätäapurahasto mahdollistaa auttamisen heti. Äkillisissä hätäaputilanteissa toimistolta lähetetään vapaaehtoisryhmiin pyyntö järjestää lipaskeräys. Vapaaehtoiset voivat myös järjestää erillisiä tapahtumia, joiden tuotot ohjataan hätäapuun. Lue lisää miten UNICEF auttaa hädässä.

Paikalliset tapahtumat

Vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia ja tempauksia omilla paikkakunnillaan. Tapahtumien tavoitteena on varojen hankinta ja UNICEFin paikallisen näkyvyyden vahvistaminen. Täältä pääset tapahtumakalenteriin.

Yksi tapa hankkia varoja on järjestää arpajaiset. UNICEFin vapaaehtoisten on suositeltavaa järjestää arpajaislaissa mainitut miniatyyri- tai pienarpajaiset, jolloin järjestämiseen ei tarvita erillistä lupaa. 

Viestin vieminen

Vapaaehtoiset vievät UNICEFin viestiä eteenpäin omilla paikkakunnillaan. He tukevat Suomen UNICEFin vaikuttamista ja viestintää levittämällä tietoa käynnissä olevista kampanjoista erityisesti sosiaalisessa mediassa. Vapaaehtoisemme ovat menestyksekkäästi osallistuneet Liputa lapselle -kampanjaan ja UNICEFin omaan Pieniä tarinoita -kampanjaan.

Tapahtuma-avustaminen messuilla

Suomen UNICEFin feissaritiimi tarvitsee vapaaehtoisia avustajia messuille ympäri vuoden. Messuilla tarvitaan reippaita, sosiaalisia ja hyviä tyyppejä, jotka avustavat mm. virtuaalilasien kanssa, juttelevat ihmisten kanssa ja järjestävät lapsille toimintaa. Vapaaehtoisia tarvitaan myös roudaamaan, kasaamaan ja purkamaan UNICEFin messuosastoa. Parin tunnin vapaaehtoishommasta saat hyvän mielen, koskettavia kohtaamisia sekä toki lipun kyseisille meissuille. 

IHANIA IHMISIÄ - Katso ryhmät Suomen kartalla 💙

UUSIA KOKEMUKSIA JA OPPIMISTA

Vapaaehtoisten koulutukset

Vapaaehtoiset voivat osallistua Suomen UNICEFin toimiston vapaaehtoistoiminnan tiimin järjestämiin koulutuksiin. Syksyisin järjestetään kaksipäiväiset Syyspäivät ja keväällä päivän Kevätkoulutus. Näiden lisäksi järjestämme 1-3 työpajaa erilaisista vapaaehtoistoimintaan liittyvistä aiheista. Puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille järjestetään oma koulutuspäivä keväällä. Kutsut ja ilmoittautumisohjeet koulutuksiin ja työpajoihin lähetetään ryhmiin hyvissä ajoin.

Vapaaehtoisten kenttämatka

Vapaaehtoisille järjestetään parin vuoden välein omakustanteinen kenttämatka, joka on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua UNICEFin työhön ohjelmamaissa. Tulevasta matkasta tiedotetaan hyvissä ajoin ja mukaan mahtuu kerralla muutama vapaaehtoinen. Matkalle osallistuminen edellyttää sitoutumista UNICEF-vapaaehtoisuuteen, hyvää englannin kielen taitoa sekä hyvää terveydentilaa.