”Paleontologi tutkii erilaisia juttuja. Se löytää luurankoja.”  

7-vuotias Ruska on ekaluokkalainen Turusta. Hän haluaisi harrastaa taidekoulua. Haaveammatti oli ennen paleontologi. Nyt mietinnässä on jotain uutta.
 
Osaat kuulemma lukea jo hyvin. Miksi koulussa kannattaa käydä, vaikka osaa lukea?
Ainakin matematiikkaa vois opetella enemmän.
 
Mikä on sun lempiaine koulussa?
Käsityö. Teen siellä semmosta Ansa-oravaa. Se on ruskee orava.
 
Miten menet kouluun?
Kävellen tai autolla. Kun mennään kävellen, minä kelaan itte. Pyörätuolia kelataan näin [näyttää käsillä]. Välillä me mennään Taikan kanssa samaa matkaa kouluun, kun Taikan äiti tai äippä vie mut.
 
Kuka se Taika on?
Kaveri, mun parhaat kaverit on Taika ja Jenni mun luokalla.
 
Mitä te teette Taikan ja Jennin kanssa?
Me leikitään välillä sisällä ja välillä ulkona. Me keinutaan ulkona ja sisällä me leikitään. Taika on kiva. Se ei tee mitään pahaa toiselle. Jenni on kanssa kiva sen takia.

Mikä sinusta on kaikista parasta elämässä?
Kaikista parasta elämässä on – en minä tiedä – leikkiminen on. Tykkään leikkiä monien kanssa. Tykkään myös laulaa. Yleensä laulan ihan yksin. Paitsi joskus äidin kanssa.
 
Ja uimisestakin minä tykkään. Mä oon veden alla ja uin aika pieniä matkoja. Uin vähän matkaa ja välillä käyn hengittämässä – ja sukellan veden alla semmosia ihan pikkusia tonttuja.
 
Mitä haluaisit harrastaa?
Minä haluaisin harrastaa taidekoulua. Siellä piirretään ja maalataan ja askarrellaan. Tykkään piirtää kaikenlaista. Siellä on muitakin lapsia.

Halusit kuulemma ennen paleontologiksi, mitä paleontologi tekee?
Paleontologi tutkii erilaisia juttuja. Se löytää luurankoja.