Hei, me edistämme esteetöntä vapaa-aikaa!

 
Mukana-kampanjan tarkoitus on parantaa vammaisten lasten mahdollisuuksia osallistua harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan. Osallistu sinäkin kampanjaan 30.4.2014 mennessä: selvitä mitä esteettömyys on ja ala toimia esteettömästi. Ohjeet löytyvät täältä
 
Tällä sivulla listataan ne harrastus- ja vapaa-ajantoimijat, jotka ovat vastanneet kampanjan haasteeseen.
 
 

1. Espoon nuorisopalvelut, Saunalahden nuorisotila. 18.3.2014.

Aiomme edistää toimintamme esteettömyyttä seuraavin toimenpitein: Tarjoamme mahdollisuuden esteettömään toimintaan. Tilamme ovat esteettömät ja suurin osa ohjelmastamme käy kaikille. Jos ohjelman kohdalla näin ei ole, olemme valmiita muokkaamaan ohjelmaa.
 

2. Lielahden koulu, Tampereen kaupunki. 15.4.2014.      

Aiomme edistää toimintamme esteettömyyttä seuraavin toimenpitein: Lielahden koululle rakennetaan uusia tiloja. Koulullamme on lapsia esiopetuksesta aina 10-luokkaan ja iltaisin kerho- ja harrastetoimintaa. Uusiin tiloihin tulee myös nuorisotila eli vanhat ja uudet rakennukset muodostavat yhdessä todellisen monitoimitalon aivan Tampereen suuren kaupunginosan Lielahden keskustassa. Uusien tilojen suunnittelussa otetaan esteettömyys huomioon ja vanhojen tilojen korjauksessa pyritään parantamaan tilannetta mahdollisimman paljon.
 

3. Kulttuurikeskus PiiPoo. 23.4.2014

Aiomme edistää toimintamme esteettömyyttä seuraavin toimenpitein: 
Esteettömyys on ollut läpileikkaava teema kaikessa toiminnassamme jo pitkän aikaa. Mukana-haasteeseen vastaamme haastamalla muita toimijoita järjestämään esteetöntä toimintaa. Samalla jatkamme itse esteetöntä toimintaamme:

  • Toteutamme esteettömiä, mahdollisimman inklusiivisia eli kaikille hyviä ja innostavia kulttuuri- ja taide-harrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja erityisryhmille. Ajatuksenamme on, että taidetoiminta tuo kaikenlaisia ihmisiä toimimaan yhdessä. 
  • PiiPoossa lapset voivat harrastaa sirkusta, teatteria ja musiikkia esteettömissä harrastusryhmissä ja koulujen loma-aikojen taideleireillä sekä tutustua eri taiteenlajeihin avoimissa taidetyöpajoissa perjantaista sunnuntaihin ja kesällä tiistaista sunnuntaihin.   
  • PiiPoon toteuttaa myös Lempäälän kunnan Kulttuurirappuset -kulttuurikasvatusohjelmaa, jossa erityisopetuksen KAMUT- pienluokille räätälöidään taideprojekteja joka vuosi.
  • PiiPoon n. 1000 mkulttuurikeskustilat ovat fyysisesti esteettömät. Tilojen esteettömyyden varmistamisessa on tukenut aikoinaan Kehitysvammaisten tukiliitto.
  • PiiPoo on mukana valtakunnallisessa Taikalamppu-verkostossa ja levittää ilolla esteettömyyden toimintamalleja ja toteuttamisideoita koko verkostolle.

 

4. Tampereen kaupunki / Lastenkulttuurikeskus Rulla. 23.4.2014.

Aiomme edistää toimintamme esteettömyyttä seuraavin toimenpitein:  Esteettömyys on ohjannut osaa toiminnastamme jo jonkin aikaa. Rulla on fyysisesti esteetön tila, ja työntekijät ovat tottuneet työskentelemään erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa. Toiminta on kaikille avointa. Järjestämme myös taidetoimintaa tukea tarvitseville vauvaperheille kaupunginosissa. Nyt otamme käyttöömme lisää meille uusia esteettömiä toimintatapoja: Aiomme panostaa enemmän esteettömän vapaa-ajan (kuvataide-) harrastustoiminnan kehittämiseen alakouluikäisille.
 
 
 

5. Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry. Oulu. 30.4.2014.

Aiomme edistää toimintamme esteettömyyttä seuraavin toimenpitein: Teemme yhdistykselle yhdenvertaisuussuunnitelman, joka koskettaa yhdistyksen työntekijöitä, hallitusta ja vapaaehtoisia.