Tietoa taloudesta

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Työmme rahoitetaan vapaaehtoisin lahjoituksin tavallisilta ihmisiltä, yrityksiltä ja eri maiden hallituksilta. UNICEF ei saa rahoitusta YK:lta.

Vuonna 2018 Suomen UNICEF keräsi lahjoituksina yhteensä 21,6 miljoonaa euroa. Tarkempaa tietoa varainhankinnastamme löydät vuosikertomuksestamme.

Keräyskulut

Jokaisesta eurosta käytettiin 73 senttiä UNICEFin työhön kaikkialla maailmassa, 27 senttiä keräysten toteuttamiseen ja hallintoon.

Taulukko tuloista ja kuluista


Kulujen vertailu muiden järjestöjen kanssa

Vuonna 2018 Ulkoministeriö rahoitti kansainvälistä UNICEFia 12 miljoonalla eurolla. Tuki ei sisälly Suomen UNICEFin tilinpäätökseen, johtuen YK-järjestön erityisasemasta. Pääasiassa siksi keräyskulumme eivät ole suoraan verrattavissa muiden järjestöjen kanssa.

Varojen käyttö

Varat käytetään heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseen. UNICEFin tuella lapset saavat terveydenhuoltoa, suojelua ja mahdollisuuden käydä koulua.

Pyrimme pitämään kulumme mahdollisimman pieninä

Vuonna 2018 jokaisesta lahjoitetusta eurosta 73 senttiä käytettiin lasten auttamiseen. Kulut olivat 27 %, jotka koostuivat keräysten toteuttamisesta ja välttämättömistä tukitoiminnoista. 

Suomen UNICEFin henkilökunnan palkat sisältyvät 27 % vuosikuluihin. Lisää tietoa palkoista ja palkkioista löydät vuosikertomuksestamme.

Markkinointi- ja tiedotuskulut vaihtelevat kampanja- ja toimenpidekohtaisesti, mutta sisältyvät 27 % vuosikuluihin. Edullisin ja tehokkain tapa lahjoittaa on kuukausilahjoitus.

Suuri osa UNICEFin antamasta avusta on asiantuntija-apua. Lasten auttaminen vaatii onnistuakseen myös hyvää hallintoa. Kansainvälisistä kuluistamme löytyy tietoa kansainvälisestä vuosikertomuksestamme.

Apua tarpeen mukaan

Tehtävämme on auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia, joten ensisijalla ovat köyhimmät maat.

Suurin osa varoista käytetään pitkäjänteisiin kehitysohjelmiin yli 150 maassa. Osuus jaetaan tavoitteidemme (MTSP - Medium Term Strategic Plan) mukaan. Jakoperusteena käytetään mm. lapsikuolleisuutta, bruttokansantuotetta ja lasten osuutta väestöstä. Lisäksi varoja käytetään tukitoimintoihin, kuten tutkimukseen.

Työmme Suomessa

Vuonna 2018 seitsemän prosenttia Suomen UNICEFin tuotoista käytettiin vaikuttamistyöhön ja viestintään Suomessa. Jotta lapsen oikeudet toteutuisivat niin lasten arjessa kuin poliitikkojen päätöksissäkin:

  • teemme ja teetämme tutkimuksia
  • vaikutamme Suomen kehitys- ja lapsipolitiikkaan
  • tuotamme lapsen oikeuksiin liittyvää tiedotus- ja oppimateriaalia
  • luennoimme lapsen oikeuksista

Mitä rahalla saadaan

Autamme aliravittuja lapsia

15 € - 46 pussia maapähkinätahnaa
20 € - 6 purkkia ravitsevaa maitoa
25 € - 833 pussia vitaminijauhetta

Autamme lapset kouluun

12 € – vihkot ja kynät 30 lapselle
30 € – koulureput 9 lapselle
179 € – täydellinen koulutarvikelaatikko (school-in-a-box) koko luokalle– lukittava metallilaatikko, joka sisältää kyniä, pyyhekumeja, harjoituskirjoja, kirjoituslaattoja, saksia ja reppuja sekä lisäksi opettajalle kyniä, julisteita ja liitutaulutarvikkeet

Torjumme tauteja

5 € – 33 annosta poliorokotetta
10 € – 27 annosta tuhkarokkorokotetta
14 € – kuusi hyttysverkkoa suojaamaan perheitä malariaa vastaan

Autamme hädässä olevia lapsia

5 € – 1 250 vedenpuhdistustablettia, joilla saadaan jopa 5 000 litraa puhdasta vettä.
28 € - Ensiapupakkaus terveyskeskuksiin ja kriisialueille.
1295 € – 42 m² teltta väliaikaiseksi kouluksi tai terveyskeskukseksi katastrofialueella

UNICEF tekee työtä eri tilanteissa ja elämänvaiheissa olevien lasten kanssa. Pienelläkin summalla voit auttaa tai jopa pelastaa lapsen hengen!

Lisää tietoa taloudesta ja työstämme

» Suomen UNICEFin vuosikertomukset

» Näin UNICEF auttaa