Nämä kuvat ja logot on tarkoitettu käytettäväksi syksyn 2015 Innovation Summit -tapahtumasta kertovien uutisten yhteydessä. UNICEF toivoo, että kuvien yhteydessä käytetään niiden kuvauskrediittejä.

Malawi:

© UNICEF/HIVA2014-00030/Schermbrucker

Kyläterveydenhoitaja vastaanottaa matkapuhelimella potilaiden testituloksia Ngabun klinikalla Malawissa. Terveydenhoitaja käyttää RapidSMS-järjestelmää, jonka avulla tieto esimerkiksi lapsen hiv-tartunnasta tai muusta sairaudesta saadaan nopeimmillaan alle päivässä, kun aiemmin tietoja jouduttiin odottamaan viikkoja tai jopa kuukausia. Järjestelmään kuuluu myös sovellus, jonka avulla raskaana olevat naiset ja vastasyntyneet lapset rekisteröidään ja heidän terveyttään seurataan säännöllisesti.

Liberia:

© UNICEF/NYHQ2015-0133/Naftalin

Nuoret ”U-reportterit” lukevat kännykästään ebolan leviämisen ehkäisemisestä kertovia viestejä naapurustolleen West Pointin kaupunginosassa Monroviassa, Liberiassa. U-report on UNICEFin kehittämä tekstiviestipohjainen palvelu, jonka avulla kehitysmaiden nuoret voivat kertoa mielipiteitään sekä vastaanottaa ja levittää tietoa. Palvelua hyödynnetään myös ebolavalistustyössä.

Mali:

© UNICEF/NYHQ2010-2382/Asselin

Vapaaehtoinen kyläterveydenhoitaja mittaa kahdeksan kuukauden ikäisen Gimbala Keitan hengitystiheyttä WHO:n ja UNICEFin kehittämällä mittauslaitteella Kaben kylässä Kayesin alueella Malissa. Lapsella on keuhkokuume. Jos sairaus todetaan ajoissa, se voidaan hoitaa antibiooteilla ja lapsi voi toipua nopeasti.

Uganda:

© UNICEF/UGDA201300571/Nakibuuka

Nuoret käyttävät UNICEFin kehittämää digital drum -tietokonetta nuorisokeskuksessa Ugandassa. Digital drum on usean työaseman tietokonekioski, joka valmistetaan kestävistä paikallisista materiaaleista ja joka saa virtansa aurinkopaneelien avulla. Koneita kehitetään ja testataan Ugandassa, jossa niiden avulla on tarjottu pääsy tietoon erityisesti maaseudulla asuville nuorille.

UniWASH:

© UNICEF/Uganda 2015/Suihkonen

Ugandalaisen Lacekocotin koulun kakkosluokan tytöt piirsivät toiveidensa mukaisen vessan Suomen UNICEFin UniWASH-hankkeen työpajassa. Suomen kehitysyhteistyövaroin kehitetään innovaatioita, jotka tuovat puhtaan veden ja kunnollisen hygienian ugandalaisten koululaisten ulottuville. Hankkeessa koululaiset saavat itse kertoa vesi- ja hygieniaongelmistaan, koska he ovat oman elämänsä asiantuntijoita.

Tapahtuman logot: