Kysymyksiä ja vastauksia

Jos et löytänyt täältä vastausta kysymykseesi, voit soittaa asiakaspalveluumme (09) 584 501 (ma – pe 9 – 15) tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@unicef.fi.

Mikä on UNICEF-lahja?
Ovatko UNICEF-lahjat “oikeita” lahjoja?
Jos ostan esimerkiksi koulutuspaketin tai vesipumpun, mihin rahani käytetään?
Kuinka tarvikkeet toimitetaan niitä tarvitseville lapsille?
Mihin lahjani lähetetään?
Millä kerron tekemästäni lahjoituksesta lahjan saajalle?
Mitä lahjasta maksamani hinta pitää sisällään?
Voinko ostaa UNICEF-lahjoja muualta kuin UNICEF-lahja verkkokaupasta?
Haluan ostaa UNICEF-lahjan, mutta en halua antaa sitä kenellekään lahjaksi? Miten toimin?
Miksi yhteystietojen jättäminen on pakollista? Enkö voi ostaa UNICEF-lahjaa nimettömänä?
Miten voin maksaa ostokseni?
Tuliko maksuni perille?
Pankkiani ei näy maksuvaihtoehdoissa eikä minulla ole luottokorttia? Miten ostan UNICEF-lahjan?
Voinko valita useamman tuotteen samaan korttiin?
Miksi pdf-kortti ei näy oikein?
Miksi en saa avattua pdf-tiedoston linkkiä?
Mikä UNICEF on ja mitä se tekee?
Millainen kulurakenne Suomen UNICEFilla on?

Mikä on UNICEF-lahja?

UNICEF-lahjalla ilahdutat lahjan saajaa ja autat samalla maailman lapsia. UNICEF lahja sisältää elintärkeitä tarvikkeita, joita UNICEF toimittaa niitä tarvitseville lapsille ympäri maailman.

Lahjavalikoima sisältää paljon erilaisia UNICEFin kenttätyössä käyttämiä tarvikkeita, kuten rokotteita, koulutarvikkeita, lääkkeitä ja lisäravintoa. Valikoimasta löytyy sopiva lahja kaikkiin tilanteisiin, kuten jouluksi, merkkipäiväksi tai erilaisiin tilaisuuksiin.

Kun ostat UNICEF-lahjan, mahdollistat elintärkeiden tarvikkeiden toimituksen niitä tarvitseville lapsille ympäri maailman. Voit kertoa tekemästäsi lahjoituksesta lahjan saajalle kortilla, ja UNICEF toimittaa lahjat perille sinne missä niitä eniten tarvitaan.

Ovatko UNICEF-lahjat “oikeita” lahjoja?

Kyllä ovat. UNICEF- lahjat eivät ole virtuaalilahjoja tai hintaesimerkkejä siitä, mitä rahalla voidaan hankkia. Ne ovat konkreettisia ja elintärkeitä tarvikkeita, joita UNICEF toimittaa lapsille ja heitä ympäröiville yhteisöille ympäri maailman vuoden jokaisena päivänä.

Hyvänä esimerkkinä tästä ovat rokotteet, joita UNICEF toimittaa noin 40 prosentille maailman lapsista. Tämä tarkoittaa lähes 3 miljardia rokoteannosta vuodessa. UNICEF on myös yksi maailman suurimmista malariaverkkojen ostajista.

Jos ostan esimerkiksi koulutuspaketin tai vesipumpun, mihin rahani käytetään?

Kun ostat UNICEF-lahjan, me toimitamme kehitysmaihin kyseisen lahjan sisältämät tarvikkeet. Toimituksemme perustuvat lasten todellisiin tarpeisiin ympäri maailman. Tämän johdosta saatamme joissakin tapauksissa korvata ostamasi tuotteen jollakin toisella saman tuoteryhmän tuotteella, koska tätä korvaavaa tuotetta tarvitaan juuri sillä hetkellä enemmän. Voit kuitenkin olla aina varma siitä, että maksamasi summa menee juuri sille työmme alueelle, jota haluat tukea.

Kuinka tarvikkeet toimitetaan niitä tarvitseville lapsille?

Sijainnista, kiireellisyydestä ja tilanteesta riippuen tarvikkeet toimitetaan kehitysmaihin joko lento- tai meriteitse. UNICEF tekee kaikkensa, jotta elintärkeitä tarvikkeita voidaan toimittaa myös syrjäseuduilla asuville tai hätätilanteiden keskellä eläville lapsille. Jos tarve vaatii, olemme valmiita käyttämään tarvikkeiden toimituksessa myös autoa, helikopteria, moottoripyörää, polkupyörää tai jopa aasia tai kanoottia.

Mihin lahjani lähetetään?

Se, mihin päin maailmaa ostamasi lahja lähetetään, riippuu maailman lasten sen hetkisistä tarpeista. UNICEFin asiantunteva henkilökunta valvoo lasten tilannetta ja tarpeita. Päätös siitä milloin ja mihin tarvikkeet lähetetään, perustuu asiantuntijoidemme arvioon siitä, missä apua kulloinkin eniten tarvitaan.

Pystymme seuraamaan ostettujen tuotteiden toimituksia ja raportoimaan siitä minne päin maailmaa tuotteet on toimitettu. Raportoimme ostettujen tuotteiden toimituksista  vuoden alussa sähköpostitse sekä verkkosivuillamme. Voit katsoa koosteen viimeisimmästä raportista täältä.

Millä kerron tekemästäni lahjoituksesta lahjan saajalle?

Voit kertoa lahjoituksestasi lahjan saajalle joko sähköisellä kortilla (pdf) tai paperikortilla. Voit valita toimitetaanko kortti suoraan lahjan saajalle vai sinulle, jolloin voit antaa sen itse lahjan saajalle. Voit valita haluamasi kortin ja muokata siihen oman tervehdyksesi. Lisäksi korttiin tulee automaattisesti tieto valitsemastasi lahjasta. Sivustolla voit esikatsella muokkaamaasi korttia.

Sähköisen kortin voi lähettää saman tien tai sen voi ajastaa haluamalleen päivälle ja kellonajalle. Paperikortit lähetetään vastaanottajille ykköspostilla tiistaisin, joulun sesonkiaikana joka päivä.  Paperikortin painatus- ja toimituskulut ovat 4 €/kortti ja ne lisätään automaattisesti ostoksen loppusummaan. Sähköinen kortti on maksuton.

Mitä lahjasta maksamani hinta pitää sisällään?

Lahjan hinta sisältää tarvikkeen täyden hankintahinnan sekä UNICEF-lahjan ylläpitokuluja.

Voinko ostaa UNICEF-lahjoja muualta kuin UNICEF-lahja verkkokaupasta?

Jos sinun ei ole mahdollista ostaa UNICEF-lahjaa sivustoltamme, voit soittaa asiakaspalveluumme (09) 584 501 (ma - to 9.00 – 18.00, pe 9.00 - 16.00 ) tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@unicef.fi. Rajattua valikoimaa UNICEF-lahjoja voi ostaa UNICEFin paikallisryhmiltä.

Haluan ostaa UNICEF-lahjan, mutta en halua antaa sitä kenellekään lahjaksi? Miten toimin?

Jos et halua ostaa UNICEF-lahjaa kenellekään lahjaksi, valitse korttien muokkaussivulla tiedotustavaksi ”Ei korttia”.

Miksi yhteystietojen jättäminen on pakollista? Enkö voi ostaa UNICEF-lahjaa nimettömänä?

Yhteystietojesi ansiosta meidän on helppo jäljittää ja tarkistaa tilauksesi tilanne mahdollisissa epäselvissä tapauksissa. Jos haluat tehdä nimettömänä lahjoituksen UNICEFille, voit käyttää verkkolahjoituslomakettamme: http://www.unicef.fi/lahjoita. Osoitettasi käytetään ainoastaan UNICEFin työtä ja keräyksiä koskevaan viestintään. Emme luovuta sitä, emmekä muitakaan yhteystietojasi, kolmansille osapuolille.

Miten voin maksaa ostokseni?

Voit maksaa valitsemasi lahjat verkkopankissa (Nordea, Danske Bank, Osuuspankki, S-pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, Aktia, POP Pankki, Säästöpankki) tai luottokortilla (Visa, Mastercard, Diners Club, American Express). Yritysasiakkailla on myös mahdollisuus tilata ostoksestaan lasku.

Tuliko maksuni perille?

Kun olet siirtynyt maksamaan joko pankkien tai Luottokunnan sivuille ja suorittanut maksun siellä, palaat automaattisesti UNICEF-lahja verkkokaupan sivuille. Älä siis katkaise yhteyttä ennen kuin olet palannut takaisin sivustolle ja saanut vahvistuksen maksusta. Onnistuneesta maksusta sinulle lähetetään myös vahvistusviesti sähköpostiisi. Jos maksutapahtuma jostain syystä keskeytyi tai sait virheilmoituksen, jota et osaa tulkita, pyydämme tarkistamaan onko tiliäsi tai korttiasi veloitettu. Epäselvissä tapauksissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@unicef.fi tai puhelimitse 09 584 501.

Pankkiani ei näy maksuvaihtoehdoissa eikä minulla ole luottokorttia? Miten ostan UNICEF-lahjan?

Tavoitteenamme on tehdä maksutavoista mahdollisimman kattavat ja pyrimme lisäämään lisää pankkeja maksuvaihtoehtoihin aina mahdollisuuksien mukaan. Jos mikään maksutavoista ei sovi sinulle, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@unicef.fi tai puhelimitse 09 584 501.

Voinko valita useamman tuotteen samaan korttiin?

Kyllä, voit valita samaan korttiin useamman kappaleen samaa tuotetta.

Miksi pdf-kortti ei näy oikein?

Jos sähköinen kortti ei näy oikein, poista selaimestasi unicef.fi -sivustoa koskevat evästeet.

Miksi en saa avattua pdf-kortin linkkiä?

Mikäli linkki pdf-tiedostoon ei aukea, kannattaa palata selaimella edelliselle sivulle ja yrittää uudestaan. Toinen vaihtoehto on kopioida pdf -tiedoston osoite uuteen selainikkunaan.

Mikä UNICEF on ja mitä se tekee?

UNICEF, maailman suurin lastenjärjestö, on puolustanut lasten oikeuksia jo 70 vuoden ajan. Toisen maailmansodan jälkeen autoimme Euroopan lapsia, tänä päivänä lapset kaikkialla maailmassa tarvitsevat meitä.

Toimimme yli 190 maassa. Työmme perustuu YK:n Lapsen oikeuksien sopimukseen. Jokaisella lapsella on samat oikeudet ja UNICEFin tehtävä on varmistaa, että oikeudet toteutuvat.

Teemme pitkäjänteistä työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kansallisuudesta, uskonnosta ja poliittisesta vakaumuksesta riippumatta. Tavoitteemme on, että kaikki lapset saavat elää terveinä vauvasta aikuisuuteen, käydä kouluja ja elää turvassa, pelkäämättä väkivaltaa tai riistoa.

Työntekijämme auttavat lapsia välittömästi myös katastrofeissa. Pidämme lapset hengissä ja autamme heidät uuden elämän alkuun.

Lapset tarvitsevat meitä ja me tarvitsemme kaikkia, jotka haluavat auttaa lapsia. Me vaikutamme päätöksentekijöihin ja solmimme kumppanuuksia, jotka edistävät lasten oikeuksia.

Lue lisää: http://www.unicef.fi/mita_teemme

Millainen kulurakenne Suomen UNICEFilla on?

Vuonna 2018 Suomen UNICEF keräsi lahjoituksina ja tuotemyynnillä yhteensä 21,6 miljoonaa euroa. Tarkempaa tietoa varainhankinnastamme löydät vuosikertomuksestamme.

Jokaisesta keräämästämme eurosta käytetään 73 senttiä UNICEFin työhön lasten auttamiseksi kaikkialla maailmassa, 27 senttiä käytetään keräysten toteuttamiseen ja hallintoon, mikä vaarmistaa toiminnan jatkuvuuden.

Lisää varojen käytöstä voit lukea täältä: http://www.unicef.fi/tietoa-taloudesta